Will Smith a primit un Oscar pentru rolul tatălui jucătoarelor de tenis Williams.

Și înainte de asta, a bătut un bădăran – gazda ceremoniei.

Will Smith l-a lovit cu pumnul pe comediantul Chris Rock pentru că a făcut o glumă despre soția sa la Oscaruri

Celebrul actor i-a luat apărarea soției sale, care s-a simțit jignită de glumele comediantului Chris Rock. Surorile Williams au urmărit în persoană acțiunea bărbatului.

Ceremonia de decernare a premiilor Academiei Americane de Artă Cinematografică a avut loc la Los Angeles, pe 27 martie. De fiecare dată după ceremonia de decernare a premiilor „Oscar” se discută nu numai despre câștigători, ci și despre scandaluri. La cea de-a 94-a ceremonie într-o situație neplăcută a ajuns actorul Will Smith, care a venit la teatrul „Dolby” pentru a primi celebra statuetă pentru rolul principal din „King Richard”, unde l-a interpretat pe Richard Williams, tatăl celebrelor jucătoare de tenis Venus și Serena Williams.

Acest actor de la Hollywood are o filmografie colorată și vastă. Filmele în care apare Smith sunt automat succese de box office. Se pare că, indiferent de ceea ce se ocupă, totul este un succes. Chiar și cariera sa muzicală, piesele sale sunt acum populare printre bloggerii de pe rețeaua de socializare TikTok. Să aflăm mai multe despre viața actorului și de ce a dat cu pumnul în gazda ceremoniei din Los Angeles.

Scandalul Oscar

Will Smith l-a lovit cu pumnul pe gazda ceremoniei, Chris Rock, pentru că a făcut o glumă despre soția sa, actrița Jada Pinkett-Smith. Comediantul a spus de pe scenă: „Jada, te iubesc. Abia aștept să apară „Soldier Jane 2″.” După ce a spus acest lucru, Smith a urcat pe scenă și i-a dat un pumn în față lui Chris, întorcându-se în public și a început să-și exprime cu voce tare nemulțumirea într-un limbaj vulgar. Unele țări au reușit să înăbușe sunetul după cuvintele deloc măgulitoare ale actorului înfuriat în transmisiunile în direct, dar unii telespectatori le-au auzit și chiar le-au postat pe internet.

Soldier Jane este o aluzie la tunsoarea scurtă a lui Jada Pinkett-Smith, cu care este nevoită să se plimbe din cauza căderii patologice a părului – femeia își pierde părul ca urmare a unei boli autoimune.

Will Smith și-a cerut scuze academiei de film pentru încăierarea din direct: „Vreau să îmi cer scuze academiei. Vreau să-mi cer scuze față de toți colegii mei nominalizați. Este un moment frumos și nu plâng din cauza premiului. Ideea nu este de a câștiga un premiu. Scopul este de a reuși să facem lumină asupra tuturor oamenilor. Tim și Trevor și Zack și Saniyah și Demi și Onjanyu și întreaga distribuție și echipa de la King Richard, Vinus și Serena, întreaga familie Williams… Arta imită viața. Arăt ca un tată nebun, așa cum s-a spus despre Richard Williams.”

Gazda ceremoniei a decis să nu depună plângere la poliție după incidentul neplăcut cu actorul de la Hollywood.

O poveste de dragoste

Uniunea familială dintre Will Smith și Jada Pinkett-Smith este una dintre cele mai longevive din lumea actorilor. În ciuda titlurilor frecvente din tabloide despre despărțiri și înșelăciuni, cuplul este încă împreună și crește doi copii.

Cuplul s-a întâlnit la o audiție pentru filmul „Prințul din Beverly Hills”, dar din cauza înălțimii mici a Jadei, în vârstă de 19 ani, a picat audiția. Cu toate acestea, a reușit să facă o impresie de durată asupra actorului, care era cu trei ani mai mare decât ea. De atunci s-a legat o prietenie. Abia după cinci ani de la această întâlnire, tinerii au început să se întâlnească.

În ajunul Anului Nou 1997, cuplul s-a căsătorit. Jada își amintește: „Eram deja însărcinată și întreaga ceremonie a fost grea pentru mine, chiar am plâns în cel mai solemn moment. Împreună cu fiul său Jayden, actorul a jucat în „Chasing Happyness”, „After Our Era” și „The Karate Kid”. Iar acum ajută la cucerirea Olimpului muzical. Actrița a născut în curând fiica Willow, cu care actorul are o legătură strânsă: amândoi poartă același nume.

Actorul mai are un copil din prima sa căsătorie, fiul Tray. Muzicianul a fost nevoit să facă eforturi mari pentru a restabili încrederea după divorțul de mama sa. Lui Trey i-a fost dedicată piesa „Just the Two of Us” și a jucat și într-un videoclip pentru această piesă. Apoi a scris o carte despre relația sa cu Trey.

În 2020, Jada a făcut o mărturisire în cadrul emisiunii Red Table Talk că și-a înșelat soțul cu muzicianul August Alcyn. Asta se întâmpla în 2015, când mariajul avea probleme.

„Da, a fost o relație, absolut. Aveam dureri mari și eram foarte distrus. În procesul acelei relații, mi-am dat seama că era imposibil să găsesc fericirea în afară și nu în mine. Nu mă mai simțisem atât de bine de foarte mult timp în acel moment. Și a fost cu adevărat o bucurie când cineva m-a ajutat să mă vindec”, a mărturisit actrița.

Cuplul se află acum într-o relație deschisă. „Am avut încredere și ne-am dat libertate unul altuia, cu convingerea că fiecare trebuie să își găsească propriul drum. Căsătoria nu poate fi o închisoare pentru noi. Dar nu impun nimănui formatul nostru de relație. Nu sugerez nimănui această cale. Dar experiența libertății pe care ne-am oferit-o unul altuia și sprijinul necondiționat pe care ni l-am oferit unul altuia este, pentru mine, definiția supremă a iubirii”, mărturisește actorul.

Regele Richard

Will Smith a câștigat pentru prima dată în cariera sa râvnita statuetă Oscar pentru rolul principal din „King Richard”, în care l-a interpretat pe Richard Williams, tatăl celebrelor jucătoare de tenis Venus și Serena Williams. Anterior, a mai fost nominalizat pentru prestația sa din Ali și The Pursuit of Happyness, dar nu a reușit să ridice premiul.

Într-un interviu acordat publicației Izvestia, actorul a declarat că filmul nu este doar despre sport, ci și despre viață: „Pe la jumătatea filmului, îți dai seama că este vorba despre cu totul altceva, despre ceva mult mai important decât să te depășești pe tine însuți, să perseverezi și toate celelalte lucruri care sunt atât de tipice dramelor sportive. De fapt, filmul vorbește despre dragostea și responsabilitatea paternă și, în general, despre responsabilitatea părinților față de copiii lor.

Despre personajul său, actorul spune așa: „Le-a calculat fiecare mișcare. Își asculta cu atenție intuiția, încercând să detecteze capcanele. Voia faimă și bani, mulți bani. Dar a învățat, de asemenea, urmărind alți jucători de tenis, că cu cât un sportiv începe mai devreme, cu atât mai repede se epuizează. Cu cât succesul este mai mare, cu atât mai mare este tensiunea mentală.

Surorile Williams au fost, de asemenea, invitate la Premiile Oscar. Aceștia au vorbit foarte călduros despre film. „Cred că a ieșit foarte emoționant. Am văzut trailerul, bineînțeles că am mai citit scenariul și de fiecare dată mi se umplu ochii de lacrimi. Atmosfera de pe platoul de filmare a fost extraordinară, te simțeai ca într-o adevărată familie. Familia noastră a fost înțeleasă, simțită, transferată pe ecran, iar noi ne recunoaștem acolo. Și mă bucur foarte mult că a ieșit așa”, a spus Venus.

Serena Williams: „Este uimitor să spunem povestea călătoriei tatălui nostru. Ce mai e de spus despre mine și sora mea? Ne-am întrebat: „Oh, chiar putem face ceva? Da? Putem? Admir modul în care Will Smith l-a întruchipat pe tatăl nostru, Richard Williams, interpretarea lui duce filmul la un cu totul alt nivel – emoțional și profesional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *