• LUNI, 09 MAI 2011

  VIDEO! Nevrita optica, un pericol real pentru sanatate

  Nevrita optica este una din principalele cauze ale pierderii vederii si de asemenea, un semnal de alarma cu privire la debutul sclerozei multiple. Netratata, nevrita optica poate duce la orbire.
   

  Nevrita optica se poate manifesta la ambii ochi sau doar la unul singur. Apare in urma inflamarii nervului optic si se manifesta prin scaderea brusca de vedere in ochiul infectat, asociata cu o durere intensa.

  Orice afectiune a creierului poate sa afecteze si nervul optic. Orice inflamatie a substantei nervoase sau orice meningita sau o boala inflamatorie enerala, asa cum e scleroza multipla, poate afecta si nervul optic.


  O alta cauza poate fi intoxicatia cu substante precum plumbul sau cea cu alcool etilic. Nevrita optica apare, in general, la persoanele care au varste cuprinse intre 20 si 45 de ani, iar femeile sunt de doua ori mai predispuse sa o contracteze decat barbatii.


  Nevrita optica are doua mari componente: nevrita optica din apropierea globului ocular si cea care este in spatele globului ocular. Nevrita optica de langa globul ocular are manifestari la globul de ochi. In schimb, cea care se intalneste in spatele globului ocular se manifesta doar prin pierderea totala a vederii.
   

  Unul din 20 de pacienti risca sa dezvolte scleroza multipla, ca efect al complicarii nevritei optice. De altfel, intre 38 si 50% din pacientii diagnosticati cu scleroza multipla vor suferi nevrita optica la un anumit moment in cursul evolutiei bolii.


  O alta complicatie si de altfel ultimul stadiu al bolii este orbirea. Odata depistata, nevrita poate fi vindecata prin tratament medicamentos, recomandat de catre medicul oftalmolog.

  Afla mai multe din materialul VIDEO!

  foto: ehow.com

  COMENTARII

  Luptă împotriva cancerului, diabetului şi afecţiunilor cardiovasculare cu ALIMENTUL MINUNE!

  acum 26 minute

  Pepenele roşu este un aliment extrem de consumat în sezonul cald. Ceea ce mulţi nu ştiu este faptul că specialiştii îl consideră un aliment dens în nutrienţi, datorită conţinutului crescut de vitamine, antioxidanţi şi minerale

  Super simplu! 3 ingrediente-minune care te slăbesc RAPID dacă le adaugi în apă

  acum 1 ore

  Știi că apa simplă te ajută să arzi caloriile mai repede, dar specialiștii spun că apa cu arome este mai eficientă!

  CRAMPELE MENSTRUALE! 10 remedii naturale

  acum 5 ore

  Menstruația este o parte naturală a vieții unei femei, dar crampele dureroase sunt foarte enervante pentru multe dintre noi. Crampele menstruale sunt rareori o cauză de îngrijorare, dar când sunt severe, ele te distrag de la activitățile obișnuite.

  ȘOCANT! Drogurile i-au distrus: Fețele de COȘMAR arată efectele teribile ale dependenței

  acum 8 ore

  Nu există motivație mai puternică de a sta departe de droguri și delicte decât fotografiile celor care au luat-o pe acest drum. Acestea sunt dovezile grăitoare a ceea ce pot face narcoticele din trupul tău

  Remedii naturale pentru CHISTURILE OVARIENE

  acum 2 zile

  Chisturile ovariene sunt săculeți plini cu fluid sau un fel de buzunare ce se dezvoltă pe suprafața ambelor ovare. Majoritatea femeilor le fac la un moment dat în viață.

  21.07.2014

  Trezirea! Bărbații FAC shopping ca să răzbească în viață

  Aparent, femeile sunt ahtiate după shopping și modă, iar bărbații...

  21.07.2014

  Bărbaţilor NU le place să meargă la shopping cu iubitele

  Nu te mai minţi! Dacă merge cu tine prin magazine nu înseamnă că-i...

  Mesaj feminin

  Feminitatea fascinează. E mai mult decât a purta tocuri înalte, decolteuri adânci sau machiaj strident.
  Top news
  A1.ro
  Observator.TV
  SpyNews
  AntenaStars.ro