MIERCURI, 01 SEPTEMBRIE 2010

VIDEO! Afla cum se trateaza anorexia nervoasa!

Nutritia si sanatatea sunt printre cele mai importante lucruri din viata noastra. Cand avem probleme cu ambele e foarte grav.

 

Anorexia nervoasa face parte din categoria tulburarilor de alimentatie, alaturi de bulimie.

 

Se caracterizeaza prin refuzul de a mentine o greutate corporala minima, o distorsiune a imaginii corporale (desi sunt subponderali, se percep grasi).

 

Tulburarea debuteaza intre 14 si 18 ani si poate sa fie precipitat de aparitia unui eveniment psiho-stresant.

 


Exista doua tipuri de anorexie nervoasa


Tipul restrictiv in care scaderea in greutate se realizeaza exclusiv pe baza de dieta si exercitii fizice excesive.

 

Tipul compulsiv cu purgare. Perioadele de mancat compulsiv sunt urmate de perioade compensatorii inadecvate. Acestea constau in provocarea varsaturilor sau folosirea in exces a diureticelor.

 


Tratament: metoda conditionarii operante


Terapia comportamentala are ca scop, in primul rand stabilirea greutatii ideale. Se foloseste metoda conditionarii operante. Pacientul trebuie sa castige saptamanal intre 800 si 1000 de grame, iar fiecare progres este recompensat. Este importanta antrenarea in terapie a membrilor familiei.

 

Vezi si Antena 1

COMENTARII

Nu e o glumă! Plânsul este cel mai bun detoxifiant

acum 1 ore

Americanii au ajuns la concluzia că femeile plâng din cauza hormonului de stres! Perioada de lăcrimare dublată de suspine sfâşietoare variază în funcţie de gradul de tensiune psihică în care au stat - până atunci - doamnele. Dar cercetătorii nu s-au oprit aici. Au descoperit că există şi un beneficiu al plânsului

Marilyn Monroe, idealul feminin? Nicidecum! Secretele ei de fitness au fost dezvăluite!

acum 6 ore

Marilyn Monroe este legendară pentru frumusețea și condiția ei fizică de invidiat. Dar asta nu înseamnă că a fost un vis imposibil de atins. Dimpotrivă! Ca orice femeie, și Marilyn făcea eforturi pentru a arăta superb, iar o parte dintre ele au fost dezvăluite presei!

Cele mai bune sfaturi pentru a pierde kilogramele în plus

acum 7 ore

Mai puțină mâncare și mai mult sport par a fi cele mai simple sfaturi pe care le poți da, dar mult prea simplificat

Ce spune gura despre tine

acum 8 ore

Pete, respirație urât mirositoare, gingii sângerânde? Felul în care arată gura ta spune mai multe decât crezi despre starea de sănătate!

Vești îngrijorătoare: tot mai multe persoane bolnave de cancer de piele

acum 9 ore

În ciuda avertismentelor, cele mai multe persoane adoră să stea la soare și să aibă parte de un bronz frumos. Problema este că expunerea îndelungată la soare are efecte nefaste asupra sănătății.

Top news
A1.ro
Observator.TV
SpyNews
AntenaStars.ro