• VINERI, 20 MAI 2011

  Cum sa discuti cu copilul tau despre relatiile interpersonale

  A-i invata pe copii despre importanta relatiilor interpersonale - de prietenie, in cadrul familiei, relatii de iubire sau profesionale - este o cerinta importanta a rolului de parinte. Copiii au nevoie de multa indrumare pentru a deprinde abilitatile necesare pentru a relationa cu alte persoane. Ei trebuie sa stie ce este permis si ce nu, dar mai ales de ce.

  Invata prin exemplu

  Cel mai important lucru pe care il poti face cand iti inveti copilul despre ce inseamna sa dezvolte relatii interpersonal, este sa ii oferi tu insuti un exemplu. Nu ii spune ce sa faca, ci arata-i. Cel mai bun mod de a deprinde ceva nou este prin practica. Teoria este folositoare, dar nu suficienta. De aceea retine ca felul in care te porti cu cei din jur ii spune mai mult copilului decat ceea ce incerci sa il inveti prin discutii.

  Indiferent daca persoana cu care interactionezi este un membru al familiei, un prieten sau un necunoscut, trebuie sa te gandesti cum va percepe copilul ceea ce observa. Nu inseamna ca trebuie sa iti cenzurezi mereu comportamentul, insa daca nu vrei ca cel mic sa faca anumite lucruri, cel mai bine este sa nu le faci tu insuti. Nu ii poti pretinde sa ramana calm si sa nu tipe, atata timp cat tu iti pierzi cumpatul din orice.

  Discuta!

  Atunci cand copilul are intrebari in legatura cu relatiile si chiar daca nu au, discuta cu el despre acest aspect. Povesteste-i despre cum ai ajuns sa cunosti diferite persoane, cum s-au dezvoltat in timp prieteniile, de ce aceste relatii sunt importante pentru tine si in ce fel pastrezi aceste legaturi. Copiilor le place foarte mult sa asculte astfel de povesti, pentru ca le ofera ocazia de a invata lectii despre compatibilitate, a darui si a primi si cum personalitati diferite reusesc sa gaseasca puncte comune.

  Trebuie sa intervii cand este necesar

  Chiar daca ii oferi un exemplu si porti discutii cu el, copilul tau ar putea avea anumite dificultati. Uneori va trebui sa il indrumi, in special in cazul anumitor conflicte pe care nu va sti cum sa le gestioneze. Copilul va fi stangaci in rezolvarea unor astfel de probleme si nu poate invata decat prin experienta. Insa trebuie sa stie ca se poate baza pe tine in momentele in care va simti ca nu se descurca singur.

  El trebuie sa invete despre importanta iertarii si a compromisului intr-o relatie, despre cum sa respecte o opinie diferita si cum sa fie empatic in legatura cu sentimentele altora. Sunt abilitati pe care daca le va deprinde de la o varsta frageda, il vor ajuta foarte mult si in viata sa adulta.

  Foto: homeschoolinghelp.com

  COMENTARII

  Vrei să știi cât timp v-a dura relația ta? Descoperă metoda inovativă!

  acum 1 ore

  Tomografiile reprezintă o metodă eficientă pentru a prezice durata unei relaţii în cazul tinerelor cupluri, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Brown din Rhode Island, SUA.

  Ți-ai atins apogeul sexual? Cum poți să afli adevărul

  acum 8 ore

  Toți am auzit despre vârsta la care îți atingi apogeul sexual. Deși mulți nu cred în asta, se pare că există o cifră care spune mai multe despre viața ta sexuală decât ai crede!

  Cum poți să știi dacă o să-ți rămână fidel sau nu? Fii atentă la acest detaliu!

  acum 8 ore

  Nu sunteți de mult timp împreună și nu știi la ce să te aștepți - îi fug ochii după altele sau nu, are prietene frumoase sau sunt mai mult de atât? Uite cum poți să descoperi dacă există șansa să te înșele!

  ADEVĂRATUL motiv pentru care bărbații ÎNȘALĂ!

  acum 11 ore

  Când vine vorba de infidelitate, există oameni care par mult mai de încredere decât alții, dar să fie oare acesta un fapt real sau doar o iluzie? Adulterul se poate întâmpla oricui sau unii au un fel de predispoziție?

  Cum să-l satisfaci în pat: 5 lucruri pe care EL și le dorește atunci când faceți SEX!

  acum 1 zile

  Atunci când vine vorba de relațiile amoroase, bărbații și femeile pot avea puncte de vedere opuse. Ea își dorește cât mai multă atenție și tandrețe în timp ce lui îi place să preiei frâiele și să-l înnebunești. Totuși, ce își doresc bărbații în așternuturi?

  Neatza cu Razvan si Dani

  neatza.a1.ro


  Acces direct

  accesdirect.a1.ro


  Top news
  A1.ro
  Observator.TV
  SpyNews
  AntenaStars.ro