• MIERCURI, 30 NOIEMBRIE -1

  Opera, cea mai buna muzica pentru inima


  Muzica de opera contribuie la reglarea ritmului cardiac si la scaderea tensiunii arteriale, putand sa aiba efecte benefice in recuperarea pacientilor care au suferit accidente cerebrale, potrivit unui studiu publicat in revista britanica Circulation.
  Ariile de opera stimulatoare, precum , din actul final al operei , de Giacomo Puccini, care include multe pasaje in crescendo si descrescendo, sunt folositoare in tratamentul de recuperare al pacientilor care au suferit atacuri cerebrale.
  In prezent, muzica este deja folosita ca metoda terapeutica in multe spitale din Marea Britanie, fiind nu doar un tratament ieftin si usor de administrat, ci si cu efecte fizice sensibile asupra organismului si a psihicului uman.
  Astfel, s-a constatat ca ariile cu un tempo rapid stimuleaza respiratia, ritmul cardiac si presiunea arteriala, in timp ce ariile cu un tempo lent au efecte contrarii.
  Luciano Bernardi si colegii sai de la Universitatea din Pavia (Italia) au rugat 24 de voluntari sanatosi sa asculte cinci arii diferite de muzica clasica si au monitorizat modul in care organismele acestora au reactionat.
  Cele cinci arii selectate au fost de Beethoven, aria din Turandot de Puccini, de Bach, din Nabucco si din Traviata" de Verdi.
  Fiecare pasaj muzical in crescendo a avut un efect stimulator asupra organismului, determinand ingustarea vaselor de sange de sub piele, cresterea presiunii arteriale, a ritmului cardiac si a celui respirator.
  In schimb, pasajele muzicale in descrescendo au determinat relaxarea organismului si scaderea ritmului cardiac si a presiunii arteriale.
  Cercetatorii italieni au testat diverse combinatii de muzica si pauze muzicale pe cei 24 de voluntari si au descoperit ca bucatile muzicale in care pasajele rapide alterneaza cu cele lente, asa cum sunt ariile de opera, par sa fie cele mai bune pentru imbunatatirea circulatiei sangvine si pentru stimularea inimii.
  Ariile compuse de Verdi, ale caror fraze muzicale sunt lungi de circa 10 secunde, par sa se sincronizeze cel mai bine cu ritmul natural cardiovascular.
  Anual, numai in Marea Britanie, aproximativ 150.000 de persoane sunt afectate de atacuri cerebrale.

   

  COMENTARII

  Hamsterul e mic copil! Cea mai rapidă pisică din lume (VIDEO)

  acum 34 minute

  Avem o situație în care pisica a luat locul hamsterului și e rapidă, energică și amuzantă. Nu trebuie să vă ia prea mult până vă dați seama de ceea ce spunem. Mâța pare că face gimnastică, s-o întreține și ea în formă!

  Ai plăti să vezi asta! Prima baie a unei maimuțe

  acum 13 ore

  Nu poți crede cât de adorabilă este această maimuțică!

  GALERIE FOTO! A făcut niște sculpturi... neobișnuite din C.......

  acum 17 ore

  Oare din ce ar trebui făcute sculpturile?

  GALERIE FOTO! Fascinant: Cele mai mici păsări de pe Pământ văzute de aproape

  acum 19 ore

  Mai mult ca sigur nu ai reușit să vezi o pasăre colibri în detaliu, chiar dacă ai stat la un metru de ea - asta pentru că aceste mici ființe dau din aripi de mai mult de 50 de ori pe secundă! Un fotograf scoțian a reparat acest lucru

  Nu te feri de bătrânețe! Dansul acestui bunic o să te facă să zâmbești cu gura până la urechi

  acum 19 ore

  Bătrânelul din clipul de mai jos poate că are nevoie de două bastoane ca să meargă bine, dar, cu siguranță, nu pe asta se bazează când vine vorba de dans! Acolo, energia debordantă îl ajută fără doar și poate

  Mara Prună

  Alberto Boțoghină

  21.07.2014

  Trezirea! Bărbații FAC shopping ca să răzbească în viață

  Aparent, femeile sunt ahtiate după shopping și modă, iar bărbații...

  21.07.2014

  Bărbaţilor NU le place să meargă la shopping cu iubitele

  Nu te mai minţi! Dacă merge cu tine prin magazine nu înseamnă că-i...

  Top news
  A1.ro
  Observator.TV
  SpyNews
  AntenaStars.ro