• MIERCURI, 30 NOIEMBRIE -1

  Opera, cea mai buna muzica pentru inima


  Muzica de opera contribuie la reglarea ritmului cardiac si la scaderea tensiunii arteriale, putand sa aiba efecte benefice in recuperarea pacientilor care au suferit accidente cerebrale, potrivit unui studiu publicat in revista britanica Circulation.
  Ariile de opera stimulatoare, precum , din actul final al operei , de Giacomo Puccini, care include multe pasaje in crescendo si descrescendo, sunt folositoare in tratamentul de recuperare al pacientilor care au suferit atacuri cerebrale.
  In prezent, muzica este deja folosita ca metoda terapeutica in multe spitale din Marea Britanie, fiind nu doar un tratament ieftin si usor de administrat, ci si cu efecte fizice sensibile asupra organismului si a psihicului uman.
  Astfel, s-a constatat ca ariile cu un tempo rapid stimuleaza respiratia, ritmul cardiac si presiunea arteriala, in timp ce ariile cu un tempo lent au efecte contrarii.
  Luciano Bernardi si colegii sai de la Universitatea din Pavia (Italia) au rugat 24 de voluntari sanatosi sa asculte cinci arii diferite de muzica clasica si au monitorizat modul in care organismele acestora au reactionat.
  Cele cinci arii selectate au fost de Beethoven, aria din Turandot de Puccini, de Bach, din Nabucco si din Traviata" de Verdi.
  Fiecare pasaj muzical in crescendo a avut un efect stimulator asupra organismului, determinand ingustarea vaselor de sange de sub piele, cresterea presiunii arteriale, a ritmului cardiac si a celui respirator.
  In schimb, pasajele muzicale in descrescendo au determinat relaxarea organismului si scaderea ritmului cardiac si a presiunii arteriale.
  Cercetatorii italieni au testat diverse combinatii de muzica si pauze muzicale pe cei 24 de voluntari si au descoperit ca bucatile muzicale in care pasajele rapide alterneaza cu cele lente, asa cum sunt ariile de opera, par sa fie cele mai bune pentru imbunatatirea circulatiei sangvine si pentru stimularea inimii.
  Ariile compuse de Verdi, ale caror fraze muzicale sunt lungi de circa 10 secunde, par sa se sincronizeze cel mai bine cu ritmul natural cardiovascular.
  Anual, numai in Marea Britanie, aproximativ 150.000 de persoane sunt afectate de atacuri cerebrale.

   

  COMENTARII

  Ți se strânge inima numai când îi vezi! Dorm în hamace deasupra Alpilor Italieni, la 2000 de metri altitudine!

  acum 4 ore

  În loc să petreacă noaptea în corturi, în jurul focului de tabără, acești aventurieri își instalează hamacele la mii de metri altitudine, deasupra stâncilor dure. Ce îi îndeamnă să accepte această provocarea? Pasiunea pentru highline!

  Ce-i mai place băutura! Uite cum ține pisica asta o cutie de bere și bea cu poftă (VIDEO)

  acum 6 ore

  Nu are nevoie de mai mult de câteva secunde să ia cutia de bere din mâinile stăpânei și să o ducă la botic. Se ajută cu labele din spate, pe care le lasă ridicate și bea cu cele din față

  Cum să-ți treacă timpul mai repede la semafor. Uite ce face băiatul ăsta!

  acum 7 ore

  Așează-te comod pe scaun pentru că vei râde cu lacrimi! Este o situație: o mașină parcată la semafor, iar în fața ei un motociclist. Și el așteaptă tot verdele să plece. Dar până atunci... mai bine exersează câteva mișcări de dans!

  N-ai mai râs atât niciodată! De ce micul dejun e mai greu de preparat când ai gemeni

  acum 7 ore

  Din start, atunci când ai un copil îți este mai greu. Dar atunci când ai gemeni și e timpul să le pregătești micul dejun ce faci?

  Cele mai bizare TORTURI de nuntă! Ar fi trebuit să iasă adevărate opere de artă dar au stârnit doar râsul!

  acum 18 ore

  Desertul reprezintă felul principal așteptat de orice invitat al unui eveniment, mai ales atunci când vorbim de o nuntă. Mirii se străduiesc să opteze pentru cel mai bun blat și cea mai savuroasă cremă, în timp ce aspectul tortului primează

  Ela Crăciun.vs.Euforimetru

  Noi i-am spus EUFORIMETRU. Luăm rând pe rând vedete și, de ce nu, și oameni obișnuiți (fani Euforia), și le punem în față 22 de întrebări. EUFORIMETRU.
  23.09.2014

  Shhh! Sigur vrei un metrosexual. Problema este – cum îl alegi?

  Totul a început cu el, Ken, acum 53 de ani. Păpușelul Mattel este...

  23.09.2014

  Metrosexual, nume de familie! E bine sau rau?

  Hai să nu ne ascundem, bărbatul care nu se aranjează măcar un pic...

  Preș, cârjă, bici - 3 tipuri de femei. Tu care ești?

  Femeia perfecta e o imbinare intre cele 3 tipologii. Complicat sa desavarsesti asta. Oare cate dintre noi se califica la vorba populara care spune ca femeia ideala e gospodina in bucatarie, curva...

  Stilurile vestimentare: de la baroc la boho chic și minimalist

  Învinge teama de ridicol care te duce către uniformitate. Nu-ţi refuza nici o asociere de haine, nicio combinaţie. Cunoaşte-ţi bine corpul şi pe tine însuţi, renunţă la hainele pe care...

  Neatza cu Razvan si Dani

  neatza.a1.ro


  Acces direct

  accesdirect.a1.ro


  Un show pacatos

  unshowpacatos.a1.ro


  Top news
  A1.ro
  Observator.TV
  SpyNews
  AntenaStars.ro