• MIERCURI, 30 NOIEMBRIE -1

  Opera, cea mai buna muzica pentru inima


  Muzica de opera contribuie la reglarea ritmului cardiac si la scaderea tensiunii arteriale, putand sa aiba efecte benefice in recuperarea pacientilor care au suferit accidente cerebrale, potrivit unui studiu publicat in revista britanica Circulation.
  Ariile de opera stimulatoare, precum , din actul final al operei , de Giacomo Puccini, care include multe pasaje in crescendo si descrescendo, sunt folositoare in tratamentul de recuperare al pacientilor care au suferit atacuri cerebrale.
  In prezent, muzica este deja folosita ca metoda terapeutica in multe spitale din Marea Britanie, fiind nu doar un tratament ieftin si usor de administrat, ci si cu efecte fizice sensibile asupra organismului si a psihicului uman.
  Astfel, s-a constatat ca ariile cu un tempo rapid stimuleaza respiratia, ritmul cardiac si presiunea arteriala, in timp ce ariile cu un tempo lent au efecte contrarii.
  Luciano Bernardi si colegii sai de la Universitatea din Pavia (Italia) au rugat 24 de voluntari sanatosi sa asculte cinci arii diferite de muzica clasica si au monitorizat modul in care organismele acestora au reactionat.
  Cele cinci arii selectate au fost de Beethoven, aria din Turandot de Puccini, de Bach, din Nabucco si din Traviata" de Verdi.
  Fiecare pasaj muzical in crescendo a avut un efect stimulator asupra organismului, determinand ingustarea vaselor de sange de sub piele, cresterea presiunii arteriale, a ritmului cardiac si a celui respirator.
  In schimb, pasajele muzicale in descrescendo au determinat relaxarea organismului si scaderea ritmului cardiac si a presiunii arteriale.
  Cercetatorii italieni au testat diverse combinatii de muzica si pauze muzicale pe cei 24 de voluntari si au descoperit ca bucatile muzicale in care pasajele rapide alterneaza cu cele lente, asa cum sunt ariile de opera, par sa fie cele mai bune pentru imbunatatirea circulatiei sangvine si pentru stimularea inimii.
  Ariile compuse de Verdi, ale caror fraze muzicale sunt lungi de circa 10 secunde, par sa se sincronizeze cel mai bine cu ritmul natural cardiovascular.
  Anual, numai in Marea Britanie, aproximativ 150.000 de persoane sunt afectate de atacuri cerebrale.

   

  COMENTARII

  VIDEO! Nu se poate! A cumpărat droguri chiar prin spatele reporterului! O țară întreagă l-a văzut LIVE, la televizor!

  acum 1 zile

  O poză nereușită din cauza unui eveniment neașteptat sau a unui amic cu simțul umorului am mai întâlnit. Dar o transmisie tv live, „distrusă” de o vânzare de droguri mai rar!

  VIDEO! Amuzant sau teribil? A făcut-o să creadă că și-a rupt spatele înainte s-o ceară în căsătorie!

  acum 1 zile

  Un bărbat și-a lăsat iubita să creadă că și-a rupt spatele la snowboarding ca să-i facă o surpriză romantică!

  IMPOSIBIL!!! Un camion imens a sărit 25 de metri, PESTE o mașină de Formula 1 care mergea cu viteză!

  acum 1 zile

  Un șofer a demonstrat că și camioanele pot fi agile, sărind peste o mașină de curse Formula 1, care mergea cu câteva sute de kilometri la oră!

  VIDEO! Cât de „aiurită” să fii??? Trimite mesaje și... CADE ÎN PISCINĂ!

  acum 1 zile

  Acesta trebuie să fie viralul zilei. O femeie este atât de fascinată de telefon încât nu se mai uită pe unde merge!

  Saxofonistul şi căţelul - duetul care a devenit viral pe Internet. Cine cântă mai bine?

  acum 2 zile

  Deşi pare greu de crezut, patrupezii canini pot cânta cu multă dedicaţie şi pasiune.

  Neatza cu Razvan si Dani

  neatza.a1.ro


  Top news
  A1.ro
  Observator.TV
  SpyNews
  AntenaStars.ro