• MIERCURI, 30 NOIEMBRIE -1

  Opera, cea mai buna muzica pentru inima


  Muzica de opera contribuie la reglarea ritmului cardiac si la scaderea tensiunii arteriale, putand sa aiba efecte benefice in recuperarea pacientilor care au suferit accidente cerebrale, potrivit unui studiu publicat in revista britanica Circulation.
  Ariile de opera stimulatoare, precum , din actul final al operei , de Giacomo Puccini, care include multe pasaje in crescendo si descrescendo, sunt folositoare in tratamentul de recuperare al pacientilor care au suferit atacuri cerebrale.
  In prezent, muzica este deja folosita ca metoda terapeutica in multe spitale din Marea Britanie, fiind nu doar un tratament ieftin si usor de administrat, ci si cu efecte fizice sensibile asupra organismului si a psihicului uman.
  Astfel, s-a constatat ca ariile cu un tempo rapid stimuleaza respiratia, ritmul cardiac si presiunea arteriala, in timp ce ariile cu un tempo lent au efecte contrarii.
  Luciano Bernardi si colegii sai de la Universitatea din Pavia (Italia) au rugat 24 de voluntari sanatosi sa asculte cinci arii diferite de muzica clasica si au monitorizat modul in care organismele acestora au reactionat.
  Cele cinci arii selectate au fost de Beethoven, aria din Turandot de Puccini, de Bach, din Nabucco si din Traviata" de Verdi.
  Fiecare pasaj muzical in crescendo a avut un efect stimulator asupra organismului, determinand ingustarea vaselor de sange de sub piele, cresterea presiunii arteriale, a ritmului cardiac si a celui respirator.
  In schimb, pasajele muzicale in descrescendo au determinat relaxarea organismului si scaderea ritmului cardiac si a presiunii arteriale.
  Cercetatorii italieni au testat diverse combinatii de muzica si pauze muzicale pe cei 24 de voluntari si au descoperit ca bucatile muzicale in care pasajele rapide alterneaza cu cele lente, asa cum sunt ariile de opera, par sa fie cele mai bune pentru imbunatatirea circulatiei sangvine si pentru stimularea inimii.
  Ariile compuse de Verdi, ale caror fraze muzicale sunt lungi de circa 10 secunde, par sa se sincronizeze cel mai bine cu ritmul natural cardiovascular.
  Anual, numai in Marea Britanie, aproximativ 150.000 de persoane sunt afectate de atacuri cerebrale.

   

  COMENTARII

  VIDEO! S-au dus să scoată bani, dar au avut SURPRIZA VIEȚII lor la ATM

  acum 18 ore

  Clienții unei bănci din Canada au avut surpriza vieții lor când s-au dus să scoată bani la ATM!

  Un accident inseamna timp pierdut, nervi, stres. Cum poate un sofer sa evite toate astea?

  acum 19 ore

  Cei mai multi romani nu stiu ce sa faca in caz de accident, sa mearga la politie, sa faca constatare amiabil, sa sune la societatea de asigurare sau sa mearga direct acolo. Iata pasii ce trebuiesc urmati in cazul unui incident fara victime si in care vinovatul si-a recunoscut vina:

  E oficial! Câinii trebuie să poarte SCUTECE

  acum 21 ore

  E oficial! Câinii trebuie să poarte... SCUTECE!

  Cel mai bun medic! Face injecții fără ca pacientul să observe

  acum 21 ore

  Acesta poate fi declarat cel mai bun medic. De ce? Deoarece reușește să facă injecții fără ca pacientulsă își dea seama.

  VIDEO! Sar coarda mai bine ca tine! Cele mai simpatice bătrânele ne arată cum trebuie trăită viața

  acum 21 ore

  Vârsta e doar un număr! Bătrâneii amatori de Internet ne dovedesc asta pe zi ce trece prin modul în care se bucură de un dans sau de... săritul corzii!

  21.07.2014

  Trezirea! Bărbații FAC shopping ca să răzbească în viață

  Aparent, femeile sunt ahtiate după shopping și modă, iar bărbații...

  21.07.2014

  Bărbaţilor NU le place să meargă la shopping cu iubitele

  Nu te mai minţi! Dacă merge cu tine prin magazine nu înseamnă că-i...

  50 de umbre ale lui Grey. Sexul murdar se face, nu poate fi descris! #fifistie

  Cred ca sexul murdar se face si nu poate fi descris in cuvinte oricat de smecher esti tu ca scriitor. "Genul meu de carte: sex, femei masini:))) si unul de seamana cu mine…Grey. Avem...

  Mesaj feminin

  Feminitatea fascinează. E mai mult decât a purta tocuri înalte, decolteuri adânci sau machiaj strident.
  Top news
  A1.ro
  Observator.TV
  SpyNews
  AntenaStars.ro