LUNI, 10 DECEMBRIE 2012

Mari cantareti de jazz si blues - Volumul 1 - Louis Armstrong

Jurnalul National - Mari cantareti de Jazz si Blues  

Din 6 decembrie, Jurnalul National si Litera va aduc  Mari cantareti de jazz si blues! Colectia cuprinde 13 cantareti de jazz si 7 de blues. Fiecare volum cuprinde o prezentare a vietii si a activitatii discografice a fiecarui interpret, fotografii sugestive, citate dintre cele spuse de artist sau despre artist o lista a pieselor de pe CD, cu amanunte privind interpretii si data de aparitie a piesei. In plus, volumele dedicate cantaretilor de blues cuprind o scurta istorie a blues-ului impartita pe cele 7 aparitii.

Volumul care deschide seria marilor interpreti de jazz si blues este Louis Armstrong.

“Daca trebuie sa intrebi ce e (jazzul),  nu vei afla niciodata”… (Louis Armstrong)

In timpul vietii, Louis Armstrong a devenit mult mai mult decat un cantaret venerat de jazz: el a fost cel mai influent muzician de jazz din lume. Celebru datorita stilului sau plin de forta atunci cand canta la trompeta, Armstrong  a fost unul dintre primii mari artisti “crossover”, in acelasi timp muzician si animator, care cucerea publicul cu vocea lui ragusita, dar atragatoare. In anii 1950, cand parea ca popularitatea lui a atins apogeul, Armstrong a cutreierat lumea intreaga in calitate de Goodwill Ambassador, a fost adesea invitat de Departamentul de  Stat, iar spectacolele lui  aveau o audienta uriasa.  Armstrong, care era poreclit Satchmo (diminutiv de la Satchelmouth, adica “gura de sac”)  si “Pops”, era iubit  de milioane de oameni, iar spectacolele in care concerta oriunde in lume se desfasurau in mod obisnuit cu casa inchisa. Chiar si astazi, dupa multi ani de la moartea lui, Armstrong continua sa fie un personaj cu o  popularitate exceptionala, iar discurile lui inregistreaza vanzari excelente.

COMENTARII

Invitație la cultură! "Masculin-feminin", o piesă despre iubire în cele mai puternice forme

acum 10 ore

"Masculin-feminin" este primul spectacol de teatru realizat de Asociația INSPIRA, după o piesă scrisă de un autor român, care ar trebui tradus în toate limbile pământului și montat pe toate marile scene ale lumii. Acest autor se numește Lia Bugnar

VIDEO: Salt mortal! 828 metri înălțime, coborâți cu viteza fulgerului, în două minute!

acum 16 ore

Doi bărbați au doborât recordul mondial cu o săritură extremă de pe cea mai înaltă clădire din lume! Aproape 1000 de metri au fost străbătuți în aer

VIDEO! Vremea nu a fost nicicând mai amuzantă. Urmărește buletinul meteo care îți stoarce lacrimi de râs!

acum 17 ore

Nu există nimic mai frustrant decât o glumă ratată. Toți din jurul tău râd cu poftă, numai tu te întrebi care a fost poanta pe care nu ai reușit să o auzi. Exact ca în următorul clip!

De necrezut! Singura plajă unde poți înota la 60 grade Celsius!

acum 18 ore

Apa e prea rece pentru a înota? Nu-i nimic! În Noua Zeelandă, s-a ivit o plajă cu apă fierbinte, unde te poți bălăci în voie la peste 60 de grade Celsius!

Topul restaurantelor cu cele mai frumoase priveliști! E IMPRESIONANT ce poți vedea în timp ce savurezi cina!

acum 18 ore

Cum nimeni nu ne poate răpi plăcerea de a visa, ne rămâne să urmărim cu nostalgie pozele din galeria foto

Top news
A1.ro
Observator.TV
SpyNews
AntenaStars.ro