LUNI, 10 DECEMBRIE 2012

Mari cantareti de jazz si blues - Volumul 1 - Louis Armstrong

Jurnalul National - Mari cantareti de Jazz si Blues  

Din 6 decembrie, Jurnalul National si Litera va aduc  Mari cantareti de jazz si blues! Colectia cuprinde 13 cantareti de jazz si 7 de blues. Fiecare volum cuprinde o prezentare a vietii si a activitatii discografice a fiecarui interpret, fotografii sugestive, citate dintre cele spuse de artist sau despre artist o lista a pieselor de pe CD, cu amanunte privind interpretii si data de aparitie a piesei. In plus, volumele dedicate cantaretilor de blues cuprind o scurta istorie a blues-ului impartita pe cele 7 aparitii.

Volumul care deschide seria marilor interpreti de jazz si blues este Louis Armstrong.

“Daca trebuie sa intrebi ce e (jazzul),  nu vei afla niciodata”… (Louis Armstrong)

In timpul vietii, Louis Armstrong a devenit mult mai mult decat un cantaret venerat de jazz: el a fost cel mai influent muzician de jazz din lume. Celebru datorita stilului sau plin de forta atunci cand canta la trompeta, Armstrong  a fost unul dintre primii mari artisti “crossover”, in acelasi timp muzician si animator, care cucerea publicul cu vocea lui ragusita, dar atragatoare. In anii 1950, cand parea ca popularitatea lui a atins apogeul, Armstrong a cutreierat lumea intreaga in calitate de Goodwill Ambassador, a fost adesea invitat de Departamentul de  Stat, iar spectacolele lui  aveau o audienta uriasa.  Armstrong, care era poreclit Satchmo (diminutiv de la Satchelmouth, adica “gura de sac”)  si “Pops”, era iubit  de milioane de oameni, iar spectacolele in care concerta oriunde in lume se desfasurau in mod obisnuit cu casa inchisa. Chiar si astazi, dupa multi ani de la moartea lui, Armstrong continua sa fie un personaj cu o  popularitate exceptionala, iar discurile lui inregistreaza vanzari excelente.

COMENTARII

VIDEO! Adorabili! Doi pui de găină dorm cu o pisicuță

acum 10 ore

Acești doi puișori de găină au ieșit din ou exact în perioada Paștelui și și-au făcut imediat doi prieteni mai... neconvenționali: două pisici.

VIDEO! Căuta ouă vopsite și a gasit... un iepuraș

acum 10 ore

O fetită de Austin a avut parte de o surpriză de Paște cu totul deosebită atunci când a pornit la "vânătoarea" de ouă de Paște în casa bunicilor sădin Temple. Fetița în vârstă de cinci ani a găsit un iepuraș atât de adorabil încât inițial a crezut că nu este adevărat.

VIDEO! O găină care adoră îmbrățișările

acum 1 zile

Găinile sunt ființe extrem de sociabile și afectuoase, iar acest video scurt dovedește din plin acest lucru.

VIDEO! Sculpturi incredibile: cele mai frumoase și delicate ouă de Paște!

acum 1 zile

Artistul sloven Franc Grom crează adevărate opere de artă din banalele ouă de Paște. Folosind ustensile speciale, el sculptează în cojile de ouă mii de găurele pentru a crea ouă de Paște unice, de o frumusețe fragilă.

VIDEO! Cea mai tare farsă: un iepure uriaș îi pune pe fugă pe cei mici

acum 1 zile

Iepurașii sunt printre cele mai adorabile și blânde animăluțe și sunt și animele de companie extrem de populare, mai ales pentru cei mici.

Top news
A1.ro
Observator.TV
SpyNews
AntenaStars.ro