JOI, 29 IULIE 2010

Cinci lucruri importante despre broastele testoase

Broscutele testoase sunt animale de casa fascinante pentru copii. Aduc un pic a dinozauri si locuiesc intr-o carapace dura. Ele sunt ideale pentru cei care au alergii la caini, pisici si alte animale blanoase. Cu toate acestea, e nevoie sa stii ceva mai multe lucruri despre ele atunci cand te gandesti sa iti cumperi una:

 

1. In primul rand, sunt mai multe feluri de broaste testoase si fiecare necesita un alt tip de ingrijire. Sunt cele acvatice, cele semi-acvatice si cele de pamant. Numele de semi-acvatice poate fi un pic inselator pentru ca unele dintre ele nu stau aproape deloc in apa. Inainte sa o cumperi, asigura-te ca stii de care vrei si ca ii poti oferi conditiile necesare.

 

2. In timp ce broastele testoase semi-acvatice nu traiesc in apa, ele vor avea nevoie de aceasta pentru a inota si a se scufunda. Ele prefera apa calduta, dar asigura-te ca nu o incalzesti prea mult.


3. Multe persoane nu stiu acest lucru, dar broscutele testoase sunt carnivore si le place foarte mult sa manance bucatele de peste sau carne slaba, tocata. In salbaticie ,ele mananca si melci de apa.

 

Cu toate acestea, ele mananca si verdeturi: salata, patrunjel si busuioc proaspat, varza, mazare, broccoli si morcov. Ii vor placea si unele fructe cum ar fi afinele si bananele.

 

Desi se misca destul de incet si par sa aiba un metabolism lent, puii de broasca testoasa trebuie hraniti destul de frecvent. In timp ce adultii pot rezista si cateva zile fara hrana, puii ar trebui hraniti de doua ori pe zi.

 

4. Unele dintre ele au nevoie de multa caldura si lumina. Daca nu ii poti oferi suficienta lumina naturala, ia in considerare cumpararea unor surse de lumina artificiale si amplasarea lor in preajma acvariului in care sta broasca testoasa.

 

5. Anumite specii de broaste testoase tropicale pot fi afectate de vibratii. Nu uita acest lucru cand te decizi unde sa amplasezi acvariul. Ar trebui sa fie la o distanta considerabila de frigider, televizor sau aparate stereo.

 

Orice tip de broasca testoasa te decizi sa cumperi, este recomandat sa ii supraveghezi interactiunile cu copiii pentru unele au tendinta sa muste.

 

Vezi si Antena 1

foto: e-petcare.info

www.msnbc.msn.com

sp.life123.com

www.athomepetcare.com

www.petturtlesandmore.com

COMENTARII

VIDEO! Știai că te dezbrăcai de tricou în mod greșit până acum?

acum 1 ore

Un tutorial haios ne învață cum ar trebui să ne dăm jos tricoul

VIDEO! O prietenie neașteptată! Un iepuraș se cunoaște cu o pisică curioasă

acum 19 ore

Lumea animalelor reprezintă un tărâm plin de lucruri minunate pentru noi oamenii

VIDEO! Un câine și o vulpe - o prietenie extraordinară

acum 19 ore

Când cățelușul lui Torgeir Berge, Tinni s-a împrietennit cu o vulpe dintr-o pădure norvegiană, el a văzut în acest lucru o oportunitate pentru a educa oamenii în privința lucrurilor ce au loc în industria blănii.

VIDEO! Un hamster simpatic înghite cinci morcovi de-o dată!

acum 21 ore

Se ştie că hamsterilor le place să adune mâncarea în obraji şi să o ascundă pe unde apucă. Totuşi, hamsterul din videoclip a bătut un record!

FOTO! Căsuța invizibilă, ascunsă în mijlocul pădurii!

acum 22 ore

Proiectul aparține unei firme de design și crează o iluzie vizuală, făcând clădirea să "dispară"

Top news
A1.ro
Observator.TV
SpyNews
AntenaStars.ro