JOI, 29 IULIE 2010

Cinci lucruri importante despre broastele testoase

Broscutele testoase sunt animale de casa fascinante pentru copii. Aduc un pic a dinozauri si locuiesc intr-o carapace dura. Ele sunt ideale pentru cei care au alergii la caini, pisici si alte animale blanoase. Cu toate acestea, e nevoie sa stii ceva mai multe lucruri despre ele atunci cand te gandesti sa iti cumperi una:

 

1. In primul rand, sunt mai multe feluri de broaste testoase si fiecare necesita un alt tip de ingrijire. Sunt cele acvatice, cele semi-acvatice si cele de pamant. Numele de semi-acvatice poate fi un pic inselator pentru ca unele dintre ele nu stau aproape deloc in apa. Inainte sa o cumperi, asigura-te ca stii de care vrei si ca ii poti oferi conditiile necesare.

 

2. In timp ce broastele testoase semi-acvatice nu traiesc in apa, ele vor avea nevoie de aceasta pentru a inota si a se scufunda. Ele prefera apa calduta, dar asigura-te ca nu o incalzesti prea mult.


3. Multe persoane nu stiu acest lucru, dar broscutele testoase sunt carnivore si le place foarte mult sa manance bucatele de peste sau carne slaba, tocata. In salbaticie ,ele mananca si melci de apa.

 

Cu toate acestea, ele mananca si verdeturi: salata, patrunjel si busuioc proaspat, varza, mazare, broccoli si morcov. Ii vor placea si unele fructe cum ar fi afinele si bananele.

 

Desi se misca destul de incet si par sa aiba un metabolism lent, puii de broasca testoasa trebuie hraniti destul de frecvent. In timp ce adultii pot rezista si cateva zile fara hrana, puii ar trebui hraniti de doua ori pe zi.

 

4. Unele dintre ele au nevoie de multa caldura si lumina. Daca nu ii poti oferi suficienta lumina naturala, ia in considerare cumpararea unor surse de lumina artificiale si amplasarea lor in preajma acvariului in care sta broasca testoasa.

 

5. Anumite specii de broaste testoase tropicale pot fi afectate de vibratii. Nu uita acest lucru cand te decizi unde sa amplasezi acvariul. Ar trebui sa fie la o distanta considerabila de frigider, televizor sau aparate stereo.

 

Orice tip de broasca testoasa te decizi sa cumperi, este recomandat sa ii supraveghezi interactiunile cu copiii pentru unele au tendinta sa muste.

 

Vezi si Antena 1

foto: e-petcare.info

www.msnbc.msn.com

sp.life123.com

www.athomepetcare.com

www.petturtlesandmore.com

COMENTARII

VIDEO! Un cimpanzeu inteligent! Face singur focul și își prepară frigărui dulci

acum 18 ore

Un cimpanzeu extrem de inteligent demonstreaza că poate face un foc chiar mai bine decât unii oameni și știe să folosească si chibrite. Bineînțeles că a fost învățat să facă acest lucru, dar chiar și așa, este vorba despre un lucru extraordinar. Ce face el după ce aprinde focul? Un grătar bineînțeles!

VIDEO! O pisică pescuiește pisici

acum 20 ore

Nu ai fi crezut niciodată că felinele sunt atât de receptive când vine vorba să învețe să pescuiască folosind undița

VIDEO! O fetiță inocentă cântă rock ca un adevărat star!

acum 21 ore

La prima vedere ai spune că nu cunoaște alte melodii în afară de cele din desenele animate

VIDEO! I-a fermecat cu vocea sa! Glasul său a uimit un pub întreg

acum 22 ore

Fanii ieșirilor în club vor fi uimiți să afle că acest bărbat cântă dumnezeiește într-un pub, la o bere

Atenție, încep înscrierile în Liga Profesorilor Excepţionali!

acum 23 ore

Bucureşti, 22 aprilie 2014 - Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României lansează astăzi campania naţională “LIGA PROFESORILOR EXCEPŢIONALI”, dedicată formatorilor de minţi şi conştiinţe – profesorii noştri. Campania îşi propune recunoaşterea meritelor acelor dascali care onorează, prin rezultatele şi implicarea lor, această nobilă misiune.

Acces direct

accesdirect.a1.ro


Top news
A1.ro
Observator.TV
SpyNews
AntenaStars.ro